category: rod & reel
weight: 2,45 kg (5 lb 6 oz)
length: 48 cm (19 inches)
locality: Waldsee Bislich, Germany
year: 2006
caught by: Ms. Antonia Fischer

Rockyonutz
Salut prieteni pescari. M-am gandit sa postez aici pe blog cat mai multe informatii despre fly fishing deoarece este stilul de pescuit pe care il prefer. Exista site-uri dedicate acestui stil, insa este bine sa avem si aici cateva informatii despre fly fishing.
Acest pescuit se practica cu musca artificiala, musca pe care pescarii experimentati si-o construiesc singuri. Va spun din experienta ca acest pescuit te face sa te simti mai mult decat pescar. Nu pot sa descriu in cuvinte sentimentul... Chiar daca pestii au alte dimensiuni, ajungi sa te bucuri de un clean de 500 g, cat la un crap de n kg. Ca in orice domeniu pana nu incerci, nu ai cum sa stii despre ce este vorba.
Avand privilegiul sa incerc foarte multe stiluri de pescuit ,pot sa imi exprim o parere la acest subiect. Este o satisfactie incredibila cand scoti un pastrav, un lipan sau un clean din mediul lui, la o musca imaginata de tine . Bineinteles ideal este ca pastravul, lipanul sau alti pesti sa fie eliberati .
In alta ordine de idei, nu exista un decor mai superb decat decorul intalnit in fly fishing, la munte. Oriunde iti indrepti privirea vezi ceva minunat, de la un munte semet, la un bolovan udat de mult de apa sau un copac secular. S-ar putea sa para ca exagerez cu epitetele despre pescuitul la musca, insa va asigur ca nu este de loc asa.
Voi reveni cu informatii despre partea tehnica a acestui stil, in masura in care o cunosc. Mentionez ca nu sunt expert, cu toate ca pescuiesc de foarte mult timp la musca (aprox. 20 de ani, dar cu ceva pauze considerabile) . In ultima perioada am reinceput aceast minunat stil de pescuit si va spun cu mana pe inima .....IMI PLACE LA NEBUNIE ! .
Fir intins !
Metoda Stalking (stalking fishing) inseamna "pescuit la panda"! Nu se poate practica chiar oriunde si oricum pentru ca pestele trebuie sa fie prezent "acolo" si sa il vedem.
Echipamentul difera in functie de locul unde pescuim, asta incepand de la fir pana la lanseta si montura. De obicei se folosesc lansete incepand de la 3.00-3.90m,cu o putere de 2.7 lbs si actiune parabolica pentru ca nu de putine ori se intampla se intre peste mare. Firul se alege si el in functie locul unde pescuim mai ales daca fundul este cu agataturi si obligatoriu sa fie scufundator, iar carligele le putem alege in functie de momeala si in functie de preferinta marcii (recomand sa aibe ochet).
Daca am observat prezenta pestelui si in timp ce ne apropiam acesta a fugit...se poate arunca o mana de nada sau cel mai indicat aceeasi momeala cu cea din carlig.
Distanta maxima pana la care se poate folosi metoda stalking este de maxim 10 m. La mine daca depasesc aceasta distanta in stalking fishing, deja o consider pescuit obisnuit nu stalking.
In tot acest arsenal ce ne mai poate fi de folos ar fi ochelarii polarizati pe care ar fi bine si recomandat sa ii avem pt a elimina umbrele din apa.Toata aceasta tehnica este bine sa fie folosita corect si cu maxima atentie, cu rabdare, pentru ca nu o sa pescuiti doar intr-un loc anume, ci va veti plimba in cautare de locuri si crapi.
Autor : Flavius Angling
Aceiasi linie se poate folosi atat cu Clarusso, Pollaris Bolo dar si cu alte tipuri de plute. Daca folosesti linia pe rau, poti invata sa "lucrezi" in curent folosind monturi Clarusso si poti "urca" in aval explorand astfel mai multe locuri(nu vei reusi din prima dar totul vine in timp).
Sau poti sa "ingheti" pluta intr-un singur loc grupand cele trei droppere impreuna grupajul actionand astfel ca frana, mentinand pluta foarte stabila...dar doar daca apa are o viteza de curgere mare.
Autor : Trout
Nu acum mult timp, in urma unui mic sammit intre noi (cei 53 de pescari-prieteni), am decis sa trimitem presedintelui ANPA urmatoarea adresa:
Domnule Presedinte,
Ma adresez dumneavoastra, in numele mai multor pescari sportivi care a considerat fezabila propunerea de mai jos.
Considerand ca resursele piscicole ale fluviului Dunarea nu permit sustinerea pescuitului industrial va propun urmatoarea solutie:
1. Instituirea unei taxe pentru pescuitul sportiv, suplimentara celei actuale, cu o valoare intre 20 si 80 lei/an, intr-un cont special;
2. Din suma colectata sau care se preconizeaza a se colecta, in functie de marimea taxei anterior enuntate, sa se considere un fond destinat acordarii unor compensatii financiare persoanelor care actualmente pescuiesc industrial cu acte in regula;
3. Din sumele astfel colectate propunem a se acorda compensatii cu valori cuprinse intre 7200 lei (salariul minim pe economie/an) si 12000 lei/an in functie de criteriile care urmeaza a se stabili (vechime, zona, etc.), pentru o perioada de, sa zicem, 5-8 ani;
4. Sumele colectate pot fi suplimentate si din alte surse, fara eforturi financiare din partea statului (donatii, sponsorizari, programe de reconversie profesionala cu finantari atrase, etc.)
5. De asemenea, ar exista posibilitatea ca ANPA, dupa efectuarea platii corespunzatoare primului an sa emita titluri nominale pentru sumele ce urmeaza a fi incasate, scadente anual (pentru 4-7 ani conform propunerii de mai sus); aceste titluri ar putea fi scontate unor institutii bancare pentru obtinerea unor eventuale finantari.
6. Bineinteles, propunerea noastra suporta numeroase discutii, inclusiv dezbateri publice si parlamentare, dar am dori sa cunoastem pozitia Dumneavoastra vis-a-vis de problematica enuntata.
Cu deosebita stima
Autor : @didelpro
Gasim Dunarea cel mai aproape de Bucuresti la Giurgiu. Plecam dis de dimineata sa apucam locuri, locuri pe care de regula le stabileste Didel in maniera proprie: e scazuta, e "cat Casa Scanteii ", mananca la ..... etc.
Unul din cele mai frecventate locuri e Bratul Ara . ,, Araua " intra-n mal exact la Podul Prieteniei si iese inapoi in Dunare dupa circa 7 km . Unul dintre avantajele pe care le are Araua e faptul ca nu e navigabil ( vorbesc despre ambarcatiuni de gabarit ridicat ).
Are intinsuri si "adanceala" destul de multe si alterneaza intre ele la distante mici . In felul asta si cei ce cauta somn si crap , cat si cei ce dau dupa salau sunt satisfacuti in egala masura . Se poate ajunge pe malul Aralei prin doua moduri ( pe care le stiu eu . Or mai fi... ) insa sunt destul de greu de descris aici . Mergeti si dati voi de Ara....
Locuri salbatice , superbe , in totala discordanta cu imediata apropiere a orasului . Si , daca stai pe el , satisfactii pe masura.
Autor : Painterman
Sa ne dea Dumnezeu sa simtim mereu ce simteam eu in poza asta : sa fim obositi de atat de mult frumos , sa fim obositi de atat de multa liniste , sa fim obositi din a nu ne gandi la nimic .
Cineva , de curand , spunea : ,, Exista trecut , prezent si viitor . Viata in schimb este o continua insiruire de prezenturi . Aveti grija de ele , si veti avea si amintiri frumoase , si un viitor cald ".
Asa va doresc dragii mei : Fiti obositi ca-n poza !
Autor : Painterman
Un momitor pentru crap sau caras , cand pescuim in ape curgatoare poate fi facut din oua " Kinder " sau altfel de oua , de la dulciuri cu surprize .
Perforam plasticul cu spiral de 3mm . Momitorul este culisant ( deasupra plumbului ) , si poate fi incarcat cu viermusi sau malai . Eficiente in perioada Iunie - Iulie .
Singurul dezavantaj pe care-l prezinta momitorul , este ca la max. 10 minute trebuie recuperat si reincarcat.
Autor : Painterman
Dragi pescari
Bine ati venit pe blogul nostru ! Blogul face parte dintr-un proiect mai amplu de popularizare a pescuitului sportiv in Romania. Speram ca informatiile oferite sa va fie de folos....si sa ne vizitati in continuare .
Articolele si pozele prezentate in acest site sunt proprietatea autorilor. Este interzisa republicarea acestora fara acordul explicit al proprietarului de drept.