7 dec. 2008

Cum aleg o lanseta pentru crap

Tocmai am fost intrebat de catre un pescar, cum ar trebui sa se prezinte o lanseta de crap si cat de rigida trebuie sa fie. Stiu ca sunt 100 capete si 100 de pareri in legatura cu asta, dar eu experimentez singur si am de gand sa ajut si pe alti pescari cu experienta mea.

O lanseta pentru pescuitul crapului are lungimea cuprinse intre 3,30 si 4,20 m, cele mai folosite fiind cele de 3,60 – 3,90 m, cu puteri cuprinse intre 1.75 – 4 lbs, cele mai comune fiind intre 3 si 3.5 lbs. Exista mai multe opinii in legatura cu tipul de actiune.

Unii spun ca actiunea de varf este cea mai buna deoarece controlezi mai usor pestele (in special la mal cand trebuie folosit minciogul), altii sunt de parere ca un bat mai moale te ajuta sa lansezi mai departe. Din experienta va spun ca si lansetele mai moi te ajuta foarte mult la lanseu si la obosirea unui peste mare. Am sa descriu mai jos niste "ponturi" sau nu stiu cum sa le spun mai bine, de care eu personal tin cont cand aleg o lanseta....

Actiunea : parabolica
Putere : 3 lbs - 3.5 lbs
Lungime : 3.90
Material : carbon inalt modulat
Inele : de tip SIC
Design : inele cu diametrul destul de mare, mai ales inelul de plecare (cel care se afla in fata mulinetei) deoarece ajuta la mai buna desfasurare a firului de pe tambur si nu are o frecare asa mare
Autor : flavius_angling


2 comentarii:

Anonim spunea...

cum te ajuta la lansare o lanseta moale ? deci cu o lanseta moale arunci departe si cu una cu actiune de varf arunci aproape ? ...si cand te gandesti ca anumiti campioni la casting sustin contrariul..ce dobitoci ...eu zic sa-i inveti si pe ei cum sta treaba cu actiunea unei lansete ..din vasta ta experienta te-as intreba cam ce fel de lansete ai testat ca sa poti face comparatie?

Anonim spunea...

nu-ti bate capul!!tot ce-ai scris e vice versa!!adica esti pe langa subiect!!!rusinos este ca ai apelat la un membru crap.ro care ti-a trucat o poza --stii tu care--si ti-a pus capul deasupra unei crapoaice pe care nu cred c-o puteai tine in brate!!

Trimiteți un comentariu