5 dec. 2008

La pescuit caras pe balta

O configuratie pentru pescuitul carasului la varga :
- Varga : O varga cu o lungime de 5 - 7 m , usoara , este suficienta .
- Linia : De obicei o linie principala de 0,15 mm , cu un forfac de 0,12 mm este perfecta . Unii pescari folosesc linii mai fine , insa asta reprezinta mai mult un "moft" decat o necesitate .
- Plutele : Pentru pescuitul carasului sunt bune plutele "stick" , cu o portanta de 1,5-2 g , insa daca sunt valuri se pot folosi si plute mai "dolofane" .
- Plumbul : Se pot folosi 2-3 bucatele de foita , sau o oliva culisanta , care poate fi oprita de o alica , sa nu ajunga la carlig .
- Carligele : Pentru pescuitul carasului , se folosesc carlige nr. 10 - 14 sau mai mici . De obicei un nr. 12 este suficient , cu mentiunea ca pentru rama trebuie sa aiba tija mai lunga , iar pentru vermusti sau cocolos de mamaliga , mai scurta .
Pentru exemplificare , vezi linia din poza .
Citeste mai multe...aici...

2 comentarii:

Anonim spunea...

salut as vrea sa stiu daca la o temperatura de 6-7 grade a apei se pot prine carasi

Anonim spunea...

Se pot prinde carasi doar sa ai in nada fuii si pe carlig rama mica sau cel mai indicat ar fi larva. O montura foarte fina cu o pluta mica si un plumbaj etalat.

Montura de ss e gresita aproape total.
1. plumbajul nu se pune tot intr-un punct ci jos la 20 cm de carlig se pune o alica de semnalizare urmand ca la 30-40 cm mai sus sa fie plumbajul principal ( in caz ca nu grupam plumbii pe fir)

Trimiteți un comentariu