27 feb. 2009

Propunerile pescarilor catre ANPA

Nu acum mult timp, in urma unui mic sammit intre noi (cei 53 de pescari-prieteni), am decis sa trimitem presedintelui ANPA urmatoarea adresa:

Domnule Presedinte,
Ma adresez dumneavoastra, in numele mai multor pescari sportivi care a considerat fezabila propunerea de mai jos.
Considerand ca resursele piscicole ale fluviului Dunarea nu permit sustinerea pescuitului industrial va propun urmatoarea solutie:

1. Instituirea unei taxe pentru pescuitul sportiv, suplimentara celei actuale, cu o valoare intre 20 si 80 lei/an, intr-un cont special;
2. Din suma colectata sau care se preconizeaza a se colecta, in functie de marimea taxei anterior enuntate, sa se considere un fond destinat acordarii unor compensatii financiare persoanelor care actualmente pescuiesc industrial cu acte in regula;
3. Din sumele astfel colectate propunem a se acorda compensatii cu valori cuprinse intre 7200 lei (salariul minim pe economie/an) si 12000 lei/an in functie de criteriile care urmeaza a se stabili (vechime, zona, etc.), pentru o perioada de, sa zicem, 5-8 ani;
4. Sumele colectate pot fi suplimentate si din alte surse, fara eforturi financiare din partea statului (donatii, sponsorizari, programe de reconversie profesionala cu finantari atrase, etc.)
5. De asemenea, ar exista posibilitatea ca ANPA, dupa efectuarea platii corespunzatoare primului an sa emita titluri nominale pentru sumele ce urmeaza a fi incasate, scadente anual (pentru 4-7 ani conform propunerii de mai sus); aceste titluri ar putea fi scontate unor institutii bancare pentru obtinerea unor eventuale finantari.
6. Bineinteles, propunerea noastra suporta numeroase discutii, inclusiv dezbateri publice si parlamentare, dar am dori sa cunoastem pozitia Dumneavoastra vis-a-vis de problematica enuntata.
Cu deosebita stima
Autor : @didelpro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu