25 apr. 2009

Pescuit la panda . Metoda stalking fishing

Metoda Stalking (stalking fishing) inseamna "pescuit la panda"! Nu se poate practica chiar oriunde si oricum pentru ca pestele trebuie sa fie prezent "acolo" si sa il vedem.

Echipamentul difera in functie de locul unde pescuim, asta incepand de la fir pana la lanseta si montura. De obicei se folosesc lansete incepand de la 3.00-3.90m,cu o putere de 2.7 lbs si actiune parabolica pentru ca nu de putine ori se intampla se intre peste mare. Firul se alege si el in functie locul unde pescuim mai ales daca fundul este cu agataturi si obligatoriu sa fie scufundator, iar carligele le putem alege in functie de momeala si in functie de preferinta marcii (recomand sa aibe ochet).

Daca am observat prezenta pestelui si in timp ce ne apropiam acesta a fugit...se poate arunca o mana de nada sau cel mai indicat aceeasi momeala cu cea din carlig.
Distanta maxima pana la care se poate folosi metoda stalking este de maxim 10 m. La mine daca depasesc aceasta distanta in stalking fishing, deja o consider pescuit obisnuit nu stalking.

In tot acest arsenal ce ne mai poate fi de folos ar fi ochelarii polarizati pe care ar fi bine si recomandat sa ii avem pt a elimina umbrele din apa.Toata aceasta tehnica este bine sa fie folosita corect si cu maxima atentie, cu rabdare, pentru ca nu o sa pescuiti doar intr-un loc anume, ci va veti plimba in cautare de locuri si crapi.
Autor : Flavius Angling

Un comentariu:

y,y spunea...

La pastrav, metoda asta e de baza (pe lacuri). Daca il vezi, e aproape prins ! Si fara polarizati nu ai ce cauta pe acolo.
Fire intinse !

Trimiteți un comentariu