26 feb. 2009

Momitor pentru crap si caras

Un momitor pentru crap sau caras , cand pescuim in ape curgatoare poate fi facut din oua " Kinder " sau altfel de oua , de la dulciuri cu surprize .

Perforam plasticul cu spiral de 3mm . Momitorul este culisant ( deasupra plumbului ) , si poate fi incarcat cu viermusi sau malai . Eficiente in perioada Iunie - Iulie .

Singurul dezavantaj pe care-l prezinta momitorul , este ca la max. 10 minute trebuie recuperat si reincarcat.
Autor : Painterman

3 comentarii:

Anonim spunea...

Salut, eu pescuiesc cu asa ceva de citiva ani. Sunt adeptul DIY, nu sa dau 6 RON pe un cosulet la magazin.
Nu trebe incarcat la 10 minute.... dai gaurile mai mici majoritatea si doar citeva mai mar sa bagi si viermusi ca sa aiba si ei pe unde scapa....

NB: inclusiv "lingurile" mi le fac singur.... nu dau 25RON pe o mizeire din comert :) dau cu ce stiu sa fac, si mai si copiez modeluri "prinzatoare". Satisfactia e dubla.... DIY !

Anonim spunea...

Salut, cine are talent poate confectiona tipuri de momitoare sau accesorii pentru pescuit foarte productive. Ma gandeam ca o tija(tub) de plastic introdus pe mijlocul "oului" de plastic stabilizat cu opritoare pe fir ar merge mult mai bine.

Anonim spunea...

Acesta ar merge si la mreana, inauntru fiind niste branza lasata la putrezit si apoi macinata , la care se aduga pesmet.
PS si eu sunt adeptul home-made-ului

Trimiteți un comentariu