28 feb. 2009

O partida de pescuit. Cazarmament...pe balta


Sa vorbim si despre ce cazarmament presupune o deplasare de 5-6 zile, la pescuit in zonele izolate :

1 - Haine de toate categoriile . De vara , de vant , de ploaie , de frig , pelerine , cizme de cauciuc , palarii sau sepci , ochelari de soare . Suntem izolati si la dispozitia naturii .
2 - Vesela de plastic sau inox , cutite mari si mici ( mici pentru cei ce obisnuiesc sa gateasca mult ) , ceaun , tigaie etc . Aici fiecare decide ce are de gand sa manance-gateasca acolo.
3 - Cort si folie de nylon pt protectie impotriva ploii , saltele pneumatice , paturi , si cearsaf. Pe post de perne genti sau tricouri umplute cu haine.
4 - Lanterne . Atat pentru activitati nocturne , cat si pentru luminarea pozitiei ( Nu stiu daca mai e obligatorie la pescuitul de noapte , oricum e nevoie de asta)
5 - Obligatoriu topor , casma ( care foloseste atat la saparea vetrei focului , a treptelor in malul Dunarii cat si a defrisarii locului in care ne asezam )
6 - Masuta si scaune de camping-pescuit , umbrela de soare- ploaie.
7 - Gratar si trepied pentru gatit
8 - Patent , ciocan ( toporas ) 0,5 kg sarma neagra de fierar , ceva chei fixe etc.

9* - Diverse alte obiecte necesare camparii ( in functie de nevoile fiecaruia ) Eu personal mai car dupa mine - inca o baterie de masina , un bidon de plastic de 25l pe post de chiuveta ( am sa postez foto ) cabluri electrice de 2x0,75mm pentru un bec de 12 V , becul , normal , sfori de rafie , sufa pt tractari auto , chingi , carabine , spray pt tantari , fese sterile + diverse medicamente polivalente , lada frigorifica , samd. La plecare umplem lada frigo cu bulgari de gheata care cu putin noroc o pastreaza 3-4zile.

Ati putea spune ca sunt "dus" . Poate ! Insa am trait momente grele pe ploi torentiale , pe secete ( pamantul "stanca " vanturi care ne-au smuls corturile ( Tornada de la Facaieni ne-a prins acolo ) si atunci , dintr-o plecare ce o vrem distractie se transforma intr-un calvar . Readuc aminte ca suntem la 10 - 20 km de cel mai apropiat asfalt si uneori fara semnal GSM. pleci pt 4 zile si esti nevoit sa stai 7-8. Nasol !

Ca alimente luam cu noi multe conserve si legume greu alterabile ( cartofi , varza), malai , faina , gris , supe la plic , etc . Carne f putina doar sa ajunga 1-3 zile . In rest ..... ce prindem. Painea , mai nou , o gasim in folie si feliata . Nu e cea mai buna , dar tine mult in timp.Despre bautura ..... fiecare cum crede !
Autor : Painterman

** Lasa un comentariu pentru Painterman

Un comentariu:

Frigidere Auto spunea...

Anul trecut am mers la o partida de 4 zile pe Moara Vlasiei 2. A fost o vreme crunta: lapovita, frig, vant, etc. Un echipament adecvat transforma o partida de cosmar intr-o partida de pescuit reusita. Cine pescuieste la crap in partide lungi, are nevoie de un echipament foarte bun.

Trimiteți un comentariu