27 feb. 2009

Pescuitul pe Dunare . Bratul Ara , la Giurgiu

Gasim Dunarea cel mai aproape de Bucuresti la Giurgiu. Plecam dis de dimineata sa apucam locuri, locuri pe care de regula le stabileste Didel in maniera proprie: e scazuta, e "cat Casa Scanteii ", mananca la ..... etc.

Unul din cele mai frecventate locuri e Bratul Ara . ,, Araua " intra-n mal exact la Podul Prieteniei si iese inapoi in Dunare dupa circa 7 km . Unul dintre avantajele pe care le are Araua e faptul ca nu e navigabil ( vorbesc despre ambarcatiuni de gabarit ridicat ).

Are intinsuri si "adanceala" destul de multe si alterneaza intre ele la distante mici . In felul asta si cei ce cauta somn si crap , cat si cei ce dau dupa salau sunt satisfacuti in egala masura . Se poate ajunge pe malul Aralei prin doua moduri ( pe care le stiu eu . Or mai fi... ) insa sunt destul de greu de descris aici . Mergeti si dati voi de Ara....

Locuri salbatice , superbe , in totala discordanta cu imediata apropiere a orasului . Si , daca stai pe el , satisfactii pe masura.
Autor : Painterman

Canalul Ara se reantalneste cu Dunarea . In plan indepartat orasul Ruse .

5 comentarii:

Anonim spunea...

trebuie P.G pentru canal?

topbalti spunea...

Buna intrebare.
trebuie P.G pentru canal pentru ca pare interesant.

topbalti.ro spunea...

raspunsul este da. trebuie PG si pentru canal, jandarmii te pot lua la intrebari chiar de pe dig, pana sa cobori.

p.s. mai mult decat salau, se prinde avatul, in zona conductelor...

Pescuit in dunare spunea...

Multumesc pentru sfat, alte locuri la fel de populare mai cunoasteti?

Nelu spunea...

Va salut!,frati pescari sportivi.Am fost de citeva ori la pescuit sportiv amator pe bratul Ara al Dunarii,dar-din pacate!-n-am facut prea mare lucru...Am incercat cu de toate,si ca scule permise,si ca momeli,mai putin cu larve de libelule,asta fiindca n-am gasit.Este drept ca n-am incercat la rapitori,ci numai la pesti "pasnici",din care n-am prins decit ceva maruntis oarecum penibil,gen albitura/sabioara/oblete,rosioara si-mai rar-cite un balos,dar nimic altceva,nici vorba de caras si/sau crap,desi am ceva experienta pe/in domeniu.Dar asta este,la pomul laudat...Poate stie cineva si-mi da niste ponturi...

Trimiteți un comentariu