28 feb. 2009

Trusa de prim ajutor , la pescuit


Ce trebuie sa contina trusa de prim ajutor , cand mergem la pescuit pentru o perioada mai lunga . Didel , va raspunde :

In general, acolo unde cu barca ai acces in 1-2 ore, sau unde esti lasat de cineva X zile la pescuit, exista probleme. Atunci trebuie sa iti iei tot ce consideri necesar, dar in special o trusa de medicamente in care pe linga medicamentele specifice personale, nu trebuie sa lipseasca : spirt+iod, garou, antibiotice (2 modele+2 modele unguent, cum spune Mabusse), fese+bandaje, un unguent pentru arsuri(nu solare), 2-3 fiole de adrenalina, medicamente pentru stomac , o sticluta ulei de ricin, antinevralgic, aspirina, dicarbocalm(pentru arsuri), 3-4 seringi si lista poate fi completata.

Evenimente : cele mai periculoase mi se par muscaturile de bondari(in unele cazuri,pot fi mortale). In cazul muscaturii(1 sau max. 2 grav)este bine : bai, din timp in timp si mai ales adrenalina (de preferat injectabila). De asemenea infectiile, orice taietura , intepare, se infecteaza de n ori mai repede, de multe ori grav(la inceputurile mele in pescuit foloseam 2-pi in lipsa de altceva si am toate degetele). Arsurile de foc : este musai dupa ungere bandajarea lor.

Atentie foarte mare, la lipitorii,sunt purtatoare de boli foarte grave. In timpul furtunilor cu fulgere, este de evitat mersul cu barca si miscarea in camp deschis cu sculele in brate.
Autor : Didelpro

** Lasa un comentariu pentru Didel

Un comentariu:

Frigider Auto spunea...

Este foarte important ca fiecare pescar sa aibe o trusa medicala la el. Se pot intampla accidente, in orice moment. Foarte util acest articol.

Trimiteți un comentariu