Clorura de sodiu,respectiv sarea de bucatarie ,este cunoscuta ca atractant pentru crap . Proprietate de baza a sarii este ajutorul dat sucului digestiv, printr-o reglare mai buna a celulelor. Ca idee si recomandare este folosirea ei in cantitati care sa nu depaseasca 0,6 %, la kg. de mix.
Revenind la boilesuri, cele care au fost facute dulci, fiind solubile, tinute in sare mare, nu numai ca vor fi mai atractive, dar vor capata un fel de coaja, intarindu-le textura la exterior. Cele facute iuti se pot tine foarte bine in zahar, asta neinsemnand ca cele din sare vor fi saramuri, iar cele din zahar dulceturi. Tot la bile si paste se pot folosi si aditivi iuti cum ar fi pudra de curry, piper, praf de ardei iute, praf de usturoi, fenugreek.
Mai vand cateodata indienii (n.n : in Irlanda) la magazinele lor un praf, caruia ii spune RAJAH, fiind o sare usturoiata care este foarte buna la crap, in anumite cantitati. De asemenea cei care cunosc ceva despre pescuitul la crap, altfel decat cu mamaliga de la mama, va pot spune ca intre semintele de pasari luate ca mix, un rol foarte important il are mixul numit ROBIN RED , mix de culoare rosu inchis cu negru, care este un mix iute. Se banuieste ca toate aceste iuteli, usturoieli si saramuri,au un rol foarte important in sistemul de imunitate la peste. De asemenea pescarii mai folosesc "anchovy extract"in unele retete, care este un extract de peste extrem de sarat.
Autor : Filica Ciutac
Pentru mai multe amanunte intra pe Forum Pescar Hoinar prin Romania
** Lasa un mesaj pentru Filica Ciutac
Un comentariu:
Sarea este un ingredient important in nadele de crap. De mentinut ca nadele iuti fac si selectia crapului, adica nu o sa se prinda ciortan la nade iuti.
Trimiteți un comentariu