Dupa cum am promis acum cateva zile, am terminat de facut bilele si se pare ca ceva a iesit de capul lor. Au un miros excelent. Sa va spun cantitatile.
350g - gris
255g - faina de soia
150g - mancare de canari cu miros de miere
150g - faina de porumb
100g - lapte praf
100g - scortisoara
8- oua
Am bagat grisul, faina de soia, faina de porumb, mancarea de canari si laptele praf intr-o punga, dupa care am scuturat bine de tot, pentru ca toate ingredientele sa se amestece bine. Am spart ouale si am adaugat ca si aroma praful de scortisoara (scortisoara am pisat-o bine de tot inainte de folosire).
Dupa ce am pus intr-un castron ouale si scortisoara, le-am batut pana au devenit spuma. Am adaugati mixul de fainuri si prin framantare a rezultat un aluat consistent. Urmeaza 5 minute de pauza, timp in care aluatul se "odihneste" , dupa care se portioneaza si se ruleaza. Cei care au pistol pentru boilesuri...stiu ce au de facut nu trebuie sa mai zic eu. Incercati sa nu faceti bilele, nici prea mari, dar nici prea mici.
Dupa confectionare boiliesurile se fierb pe abur 5 minute. Se depoziteaza intr-un loc aerisit, la intuneric. Mai jos am pus o poza, ca sa vedeti cum au iesit. Inca sunt moi si nu si-au tras bine culoare, dar dupa o saptamana vor fi ok si gata de bagat la pescuit.
Autor : flavius angling
**Lasa un mesaj pentru flavius angling
6 comentarii:
unde se gasesc aparate de facut noduri pescaresti
foarte interesant insa cred ca aceste boilesuri nu sunt asa de scumpe incat sa fie facute acasa.
Pentru cei care nu sunt comozi, este o idee buna sa isi faca singuri bilele, deoarece pot incerca diverse retete. Un articol util pentru incepatori.
am si eu o intrebare:cum fac sa le colorez sa fie de exemplu galbene recomandatimi si mie un colorant sau ce sa pune:P
si dupa reteta ta cam cate iasa
plzz un raspuns
Trimiteți un comentariu