27 nov. 2008

Constructia , repararea plutelor de pescuit


Tipp-Ex este un produs asemanator cu aracetul care este folosit de constructorii de plute din UK. Inainte de vopsirea propriu zisa, englezii acopera pluta cu un strat de Tipp-Ex, care are rol protector.

Sa nu mai lungim vorba. Tipp-Ex este banala pasta corectoare folosita la corectarea unui text, scris gresit. Deci nu este o substanta speciala pentru plute, ci una folosita in birotica.

In contact cu apa, lemnul de balsa sau lignum se deterioreaza, crapa, practic plutele sunt de nefolosit. Chiar daca au vopsele de calitate, englezii acopera lemnul din care fac plute cu Tipp-Ex, inainte de finisajul final, vopsirea adica. Se foloseste si la ingrosarea corpului plutelor sau a antenelor, sau la repararea plutelor vechi, cu vopseaua sarita etc.

Daca utilizati acest produs, atentie, se usuca in 10 secunde si nu mai poate fi indepartat pentru ca lasa urme, se "mazareaza" cum spunem noi. Asa ca odata aplicat, acolo ramane. La aplicare se utilizeaza pensule pentru lac de unghii.

Folositi-l cu incredere ! Am reparat sau ingrosat cateva antene de tip insert, la niste wagglere mai vechi, de care nu doream sa ma despart. Le am si acum !
Autor : Trout

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu