26 nov. 2008

Coropisnita, nada pentru somn si mreana


Procurarea coropisnitelor este destul de grea, mai ales pe seceta. Daca gasesti insa locul potrivit sau il afli de la altii, e bine sa-ti faci provizii.

Un recipient de 20-30 l este bine sa il folosesti pentru cel mult 20 de exemplare. Pui in el gunoi de grajd vechi(paie cat mai multe), eventual ceva frunze uscate (de prin livada si sa nu fie de nuc) si doi-trei cartofi. Nu exagera cu umiditatea. Peste recipient se pune o plasa care sa permita aerisirea. Daca nu pui nimic...nu mai gasesti nimic. Coropisnitele mai si zboara...

Exista si o capcana pentru coropisnite, care se confectioneaza dintr-un pet: se taie partea superioara a recipientului cam la o treime din inaltime, se intoarce invers ca o palnie si se introduce in corpul ramas. Ansamblul "capcana" se ingroapa in gradina la nivelul solului, acolo unde ai vazut gauri...cel mai probabil de coropisnite.

Se pune in capcana o lingura de bere, apoi se verifica capcana dimineata. Fa jucarioare de-astea cat mai multe , nu te costa nimic...iar berea ramasa nu se va irosi.

Cat priveste mreana sau somnul, sa existe prin zona, asta e conditia sa prinzi la coropisnita !
Autor : Misgurnus

Un comentariu:

tatacucoaiedeaur spunea...

asa este ai dreptate

Trimiteți un comentariu