22 nov. 2008

Reguli de pescuit in Irlanda



In Irlanda, pretul unui permis de pescuit, Coarse fishing, este de 30 euro pe an. Speciile pe care le poti prinde daca ai un permis ca asta sunt : stiuca, biban, babusca, platica, rosiora. Nimeni nu retine nici un peste din speciile enumerate, totul se elibereaza.

Permis pastrav Trout fishing, pret de anul acesta 40 euro/an. Se retin 5 exemplare nu mai mici de 20 cm, ce se captureaza peste 5, se elibereaza imediat. Nu este permisa retinerea pastravului in juvelnic pentru o fotografiere ulterioara. Este permis pescuitul la pastrav cu momeli naturale dar si la spinner,vobler si musca artificiala.

Sculele pot fi vergi pentru pescuitul la musca artificiala, lansete cu plute buldo, waggler, rubesiene, elasticate sau vergi lungi cu linii legale, carlige maxim 12 si acestea trebuie sa fie barbless(fara moarte). Minciogul trebuie sa fie aprobat de Angling Association la fel si juvelnicele(pentru pescuitul la celelalte specii in afara de pastrav). Nici un brand care nu a trecut de ochiul vigilent al inspectorilor de la standarde nu apare pe piata. Este interzisa folosirea radiourilor pe balta, focul deschis este interzis, gratarele de unica folosinta(cu mangal)sunt permise dar nu mai departe de 10m fata de apa, nu ai voie nici cu acestea in padure. Nu ai voie sa tai crengi din copaci sau sa faci baie in lac.

Deoarece aceste lacuri de tip rezervor sunt extrem de periculoase mai ales pe vreme nefavorabila, placute avertizoare sunt la tot pasul.Administratia lacului are contract cu o companie de agenti de protectie, paza si interventie. Acestia dispun de un elicopter care survoleaza zona din cand in cand, pentru a vedea daca totul e in regula. Exista si un nr. de telefon in caz ca ai probleme, sau o urgenta medicala, cam in 10 minute sunt acolo.

Despre capturi in sine ce pot sa spun? E in functie de noroc, experienta si specia vizata.
Autor : Trout

12 comentarii:

Anonim spunea...

D-le Trout, sunt reguli de pescuit cam drastice in Irlanda ,daca facem o comparatie cu legislatia din Romania. O intrebare : cam cate iesiri pe balta aveti anual ?

ruby spunea...

Nu sunt chiar asa drastice Cristian,sunt chiar blande fata de cele din uk la care chiar si unii pescari englezi protesteaza.Referitor la intrebarea ta...depinde de timp ul liber pe care-l am si vreme...in medie cam 45-50 de partide pe sezon,dar au fost ani in care am strans si 100 de partide pe locatii ca rauri,lacuri,canale navigabile etc.De cativa ani pescuiesc doar pe lacuri.In 9 ani de cand locuiesc in aceasta tara am strans dupa calculul meu peste 500 de partide de pescuit.Salutare.

Anonim spunea...

ceea ce ati scris sint niste minciuni gogonate,,nu se aplica la toate apele

ruby spunea...

Degeaba te ascunzi sub Anonim...ca te-am ghicit...se aplica regulile astea pe ape adevarate care apartin cuiva nu pe ligheanele unde pescuiesti tu si alti fomisti ca tine care indesati pesti in portbagaj la fel ca acasa.Pe lighenele si cazile de baie unde pescuiesti tu si alti dobitoci ca tine da...asa e nu se aplica nici una din regulile astea.Ligheanele nu sunt considerate ape adevarate irlandeze sunt sute de ape naturale si voi pescuiti ligheane...prostilor.Nu pescuieste nimeni gaurile astea in afara de cativa traistari ca voi.Daca ai sange vino tata si comenteaza direct pe articolul de pe forum nu aici bufnitza cu patru labe ce esti nu te ascunde ca un las in spatele anonimatului...LASULE.Daca vroiai sa ma ataci puteai sa o faci pe fata nu ca un las asa cum dovedesti ca esti...cum adica ma faci mincinos?Daca aveai ceva de obiectat puteai sa zici ca nu se aplica pe toate apele nu ca spun minciuni...cum adica regulile astea nu se aplica pe nici o apa?De asta sunt minciuni?SA VEDEM CAT DE BARBAT ESTI...DAR NU O SA INDRAZNESTI...DACA O VEI FACE...MA VOI BUCURA ENORM.

Anonim spunea...

ruby trimitemi si mie niste locatii unde pot merge la peste in irlanda adresa de mail e costelyno2003@yahoo.com mersi mult

Anonim spunea...

se scrie corect:'trimite-mi' domnule academician de Irlanda,ciobanii ca voi ne terfelesc imaginea si pe aici...

Pescaru Bănățean ! spunea...

Bravo Rubi Tată spunei la Șmecherasu asta! El crede ca peste tot este ca în România! Gresit 100\100 !

Unknown spunea...

Buna ziua. Sunt oarecum nou in Irlanda, dar sunt pasionat de pescuit. As vrea sa stiu cateva locatii de pescuit. Privat sau nu. Reguli de pescuit in Irlanda, taxe, ce trebuie facut pentru a arynca cu batul in mare. Si tot ce mai este de stout. Mentinez ca practic pescuitul doar de placere.

Nadi spunea...

"unknown"... La fel suntem și noi. Prietenul meu ar vrea sa poată pescui însă ar fi mai plăcut dacă ar nu ar merge singur. A pescuit o data pe mare dar prefera lacul. Tot caut pe internet informații despre permisele de pescuit și locuri din Irlanda. Dacă ai aflat mai multe tu, între timp, as aprecia dacă ai trimite un mail la "guganadina@gmail.com". Merci!

Unknown spunea...

Ma intereseaza un magazin sa pot cumpara doua bete de pescuit
Unul de mare
Si celalalt de lac sau râu

Unknown spunea...

Locuiesc in zona Cork puteti sa imi trimiteti un mail cu locatia unde este magazinul de articole de pescuit
Va multumwsc

Unknown spunea...

Mailul este bodialinsidana@mali.com

Trimiteți un comentariu